Webdesign MD                        |                  Alle rechten voorbehouden © 2018 Denmar Techniek Obdam                  |       Contact              |                Sitemap              |            Disclaimer              

Contact

Duurzaamverwarmen.nl

Middeloo 6

1713 CN  Obdam

E-Mail: info@duurzaamverwarmen.nl

 

Tel:   +31(0)226 723 073

Mob: +31(0)652 348 473

 

 

IBAN:  NL41RABO0138397074

BIC:    RABONL2U

 

KvK 51646196

BTW NL850110397B01

Meer over Denmar techniek

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.duurzaamverwarmen.nl

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een kachel die brand op pellets, dit zijn kleine brokjes hout die gemaakt zijn van zaagsel en snipper. Het zaagsel word in een machine onder hoge druk samen geperst tot kleine ronde staafjes dit noemen we  pellets.

Petllets worden van restafval gemaakt.

 

Hoe werkt een pelletkachel?

Boven zit het reservoir met hout pellets die vervolgens in de verbrandingskamer worden gebracht. Door middel van een elektronische ontsteking gaan de pellets ontbranden Een ventilator zorgt voor de aanvoer van verse lucht, de afvoer naar buiten en voor de toevoer van warme lucht in de ruimte. De aslade vangt de as op zodat de verbrandingskamer schoon blijft

 

Is een pelletkachel altijd gesloten?

Ja, het verbranden van de pellets eist dat dit in een gesloten systeem gebeurd. Omdat een pelletkachel een gesloten systeem is, is de kans dat er giftige gassen in de ruimte komen nihil. Daarbij is het rendement van een pelletkachel erg hoog omdat er een bijna volledige verbranding plaats vindt. Bij een volledige verbranding komen ook bijna geen giftige stoffen vrij.

 

Is een pelletkachel veilig in gebruik?

Veiligheid is ten eerste altijd iets dat bij de gebruiker ligt. Zo wordt een pelletkachel altijd heet en is het niet verstandig om kleine kinderen daar onbewaakt bij te laten spelen. Maar als u bewust bent van deze huis-tuin-en-keuken veiligheidregels, dan is een pelletkachel even veilig als een CV ketel.

 

Is een palletkachel rendabel?