Webdesign MD                        |                  Alle rechten voorbehouden © 2018 Denmar Techniek Obdam                  |       Contact              |                Sitemap              |            Disclaimer              

Contact

Duurzaamverwarmen.nl

Middeloo 6

1713 CN  Obdam

E-Mail: info@duurzaamverwarmen.nl

 

Tel:   +31(0)226 723 073

Mob: +31(0)652 348 473

 

 

IBAN:  NL41RABO0138397074

BIC:    RABONL2U

 

KvK 51646196

BTW NL850110397B01

Meer over Denmar techniek

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.duurzaamverwarmen.nl

Waar worden warmtepompen het meest gebruikt?

Warmtepompen zijn al een lange tijd erg populair in landen zoals Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Ierland en Zwitserland. De eerste warmtepomp werd al in het begin van 20e eeuw te Zürich in gebruik genomen, maar werd toen nog geen succes. Tijdens de energie crisis in de jaren '70 is opnieuw onderzoek gestart naar de warmtepomp. Vanaf begin jaren 80 worden ze in Scandinavie langzaam maar zeker toegepast, in de jaren '90 groeide dit daar flink uit. Vandaag de dag tref je daar in haast elke woning een warmtepomp.

 

Hoe staat de warmtepomp ervoor in Nederland?

Zo rond 1995 werden op iets grotere schaal de eerste warmtepompen in ons land geplaatst. Dit gebeurde in wijken met 'stadsverwarming'. Regelmatig kwam het voor dat mensen onafhankelijk wilde worden van de stadsverwarming, maar in die wijken was geen aardgas aanwezig.

De warmtepomp bracht toen een oplossing voor hen. Het over grote deel van ons land, waar gewoon aardgas aanwezig was, was de warmtepomp niet echt populair; Dit natuurlijk mede door de hogere aanschafkosten t.o.v. een cv-ketel.

 

De laatste jaren zijn we druk bezig met duurzame energie. Daarom stijgt de vraag naar warmtepompen enorm, dit komt mede door de steun van de overheid, door een subsidie bedrag te geven bij aanschaf van duurzame energiebronnen. Ook de Europese Unie steunt de verdere groei van duurzame energiebronnen al een paar jaar, als oplossingen in de terugdringing van CO2. Daarnaast moet een nieuwbouw woning aan steeds hogere eisen voldoen met betrekking tot energie prestatie, de toepassing van een warmtepomp helpt daarbij.

Warmtepomp